Treceți la conținutul principal

Regulamentul blocului - actualizare

Prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 1058/2019 privind aprobarea conținutului-cadru al statutului asociației de proprietari și al regulamentului condominiului, document care a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 149 din 25 februarie 2019 și care stabilește modelul regulamentului de bloc.

CONȚINUT-CADRU al regulamentului condominiului

Detalii Ordin MDRAP 1058/2019

Actualizat 5 martie 2019
-----------------
Până la sfârșitul lunii septembrie 2019, asociațiile de proprietari vor fi obligate să adopte un document în care se vor înscrie regulile de comportament în bloc, numit regulamentul condominiului, prevazut in Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor

Concret, regulamentul blocului va stabili regulile ce vor trebui respectate și condițiile de folosire a părților comune ale clădirii, precum și normele de comportament și bună vecinătate dintre proprietari.
Întocmirea regulamentului va fi inițiată de președintele asociației de proprietari sau de către comitetul executiv al asociației și se va dezbate și adopta în cadrul adunării generale. După adoptarea regulamentului, conținutul acestuia va fi adus la cunoștința locatarilor fie prin afișarea la avizier, fie prin înmânarea unei copii a regulamentului fiecărui proprietar, în cel mult o săptămână de la adoptarea documentului.

Regulamentul blocului va trebui respectat, pe lângă proprietarii apartamentelor din imobil, și de către chiriași sau de către cei ce sunt găzduiți pe o perioadă limitată într-unul dintre apartamente. Obligația de a-i infoma pe chiriași sau pe cei veniți în vizită despre prevederile regulamentului de bloc revine proprietarilor.

Acest regulament se regăsește într-una dintre anexele Proiectului de ordin MDRAP privind aprobarea conținutului-cadru al statutului și al regulamentului de condominiu și stabilește regulile pe care trebuie să le respecte locatarii blocului sau condițiile în care pot fi folosite spațiile comune ale imobilului, dar și normele de comportament și bună vecinătate dintre proprietari.

Proiect MDRAP

Exemplu Regulamentul blocului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE

PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE Astăzi, 4 octombrie 2017, noi, Asociația de proprietari Zamfir Olaru nr.10, Bl.86E, Sc.1, legal constituită prin decizia Adunării Generale Extraordinare din data de 27 septembrie 2017, și în prezența martorilor am primit de la Vasile SFÂRLEA următoarele: o pungă ce conține mai multe chei neidentificate; o tușieră; o mapă de culoare verde cu inscriptia "ACTE ADMINISTRATIE BLOC 86E"; o ștampilă rotundă cu diametrul de 30 mm, aflată în stare de degradare avansată, reprezentată mai jos : Prezentului proces verbal i-au fost anexate și următoarele documente: opis după documentele găsite în mapă (Anexa nr. 1); declarația pe propria răspundere a dl. Vasile SFÂRLEA cu privire la bunurile primite de la dl. Mitel VARZARU. La verificarea mapei s-a identificat lipsa următoarelor documente: Cartea de imobil Cartea tehnica a imobilului Decizia / PV de numire a dom

proces-verbal nr.1 - distrugere stampila

P R O C E S  -  V E R B A L N   R. 1 D I N   D A T A   D E  5 octombrie 2017 Conform deciziei Comitetului Executiv nr. 1 din data de 4 octombrie 2017, în prezența martorilor se distruge ștampila scoasă din uz având următoarea amprentă: Ca urmare a distrugerii obiectului de inventar menționat anterior, valoarea acestuia va fi scoasă din contabilitate. Drept pentru care am încheiat prezentul proces-verbal.

Tabloul electric scara

Vechiul tablou electric scara : cabluri taiate; izolatie topita; scurtcircuite; comutatoare defecte; suport sigurante sparte, etc. cleme de prindere defecte (arse, sparte, desprinse) Noul tablou electric o siguranta diferentiala generala 30mA pentru a preîntâmpina eventualele electrocutari; fiecare circuit electric este protejat de o siguranta automata (coloana din stanga, centru, dreapta, ghena, etc); transformatorul de 24V pentru iluminarea subsolului este protejat de o siguranta automata de 2A pe intrare (230V) si 16A pe iesirea de 24V; puturile ascensoarelor sunt separate si protejate prin intrerupatoare automate; Nota: "Sigurantele" fuzibile a ascensoarelor vor fi dimensionate si schimbate la recomandarea specialistilor.